Vanliga frågor

Titan Zero

Är den lättkörd ?
Otroligt lättkörd. Det behövs i praktiken inga förkunskaper alls. Kan du cykla (eller har kunnat cykla) så kan du åka en Zero.

Är det ”riktigt” bilglas i rutorna ?
Ja och nej. Sidorutorna och framrutan är tillverkat av ”äkta” bilglas. Bakrutan och dom små rutorna är inte riktigt bilglas.

”Gasar” man som på en moped?
Precis. Gashandtaget sitter på höger sida och fungerar precis som på en moped.

Får man kan man åka två i den?
Ja, det får man och det kan man. Två vuxna människor sitter utmärkt i den.

Hur lång kan man vara?
Vi uppskattar att om du är under 190 cm så sitter du riktigt bra i framsätet. Personen i baksätet kan med fördel vara lite kortare eftersom sista biten av taket  ”sluttar” lite.

Vad kostar skatt och försäkring?
Mopedbilen är skattefri, en helförsäkring på vår ”demo-mopedbil” kostade 2000:- / Helår. Ett tips kan vara att ringa runt till dom olika försäkringsbolagen och jämföra.

Hur långt kan jag köra på en laddning?
En både lätt och svår fråga. Det enkla är att säga ”Du kommer 70 kilometer”. Riktigt så enkelt är det inte. Allt beror på omständigheter som Vinter eller sommar ? På vintern drar batterierna ut snabbare. Nya batterier ? Batterierna behöver laddas ca 30 ggr. innan full kapacitet uppnås. Kör du med ”full gas” hela tiden? Stadskörning, är värmaren på mycket, skjutsar du mycket, många start och stop? Listan kan göras lång på faktorer som påverkar antalet mil du kommer. En test är gjord i Stockholms Innerstad med skjuts (Två personer) åkte upp och ner för backar, rödljus och mycket annat. Där kunde fordonet åka i 5 mil på helt nya batterier.

Är det varmt på vintern i mopedbilen?
Nja. Vi installerar en värmare som sitter under vindrutan. Den är i första hand till för att rutan ska var imfri på vintern. Visst får du några extra grader, men varmt på vintern om det blir -20 grader – Nej. Däremot slipper du få snö, slask, vind och regn på dig – Sommar som vinter.

Är det lätt att välta med den?
Nej, det är inte lätt men det går säkert. Vi har inte provat. Åker du i full fart och svänger allt vad du kan åt höger eller vänster så kanske det går. Titan Zero i sig själv är inte ostadig.

Behöver jag lämna in den på Service?
Nej det behöver du inte. Det finns inga vätskor som ska bytas i den.

Hur länge håller batterierna?
Säg att du åker 70 kilometer om dagen. D.v.s Batterierna är urladdade varje kväll men laddas upp varje kväll tills morgonen därpå så har du en livslängd på ca 3 år.

Kan ni skicka en Zero med lastbil till mig om jag inte själv vill hämta den?
Ja det går, men det kan kosta en slant. Allt beroende på avståndet. Det är oftast billligare att själv hämta sin Zero än att frakta den med lastbil. Det är bättre om man tar sig tiden att åka och ”Klämma & känna” på ”den” och samtidigt ta med en släpkärra.